Közösségünk

A Waldorf iskola különleges abból a szempontból, hogy szülői kezdeményezés és szülői munka hozza létre. Az iskola működéséhez, fenntartásához is nélkülözhetetlen a szülői közösség folyamatos, aktív támogatása és részvétele az iskola életében.

Kiemelt fontosságú az iskola pedagógia munkájához az együttműködés az osztálytanítóval, a szülői közösséggel és az iskolai szervezettel.
Az iskolánk működéséhez elengedhetetlen a szülők anyagi támogatása, azonban - hasonlóan más Waldorf iskolákhoz - a szülői szerepvállalás nem merül ki a vállalt összegek befizetésében. 
A szülők iskolához kötődő munkákban való személyes részvétele a gyerekek számára különösen fontos, hiszen egyrészt így a szülők hiteles példát mutatnak, másrészt a szülők által elkészített tárgyak, elvégzett munkák különleges értéket hordoznak. 
A különböző ünnepeken és általánosan az iskolai életben való részvétel nemcsak a működést segíti, hanem a gyerekek számára is fontos. 
A szülők jobbító ötleteikkel, személyes munkájukkal, - legyen az akár egy virágkapu-állítás, vagy süteménysütés -, a közösséget gazdagítják, melynek gyermekükön kívül saját maguk is részei.

                                                                Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány                                                                                                               
Székhely: 2083 Solymár, Bocskai u. 15. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: gazdalkodas@feszekiskola.hu
Közhasznúsági fokozata: kiemelten közhasznú alapítvány Adószám: 18665415-1-13

Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Székhely: 2083 Solymár, József Attila utca 26. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: iskolatitkar@feszekiskola.hu

OM azonosító: 101641