Öregdiák

Iskolánkban eddig 6 évfolyam 106 tanulója érettségizett. A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők 89%-ának sikerült a felvétel első vagy második alkalommal.

Újra és újra felmerülő beszédtéma az iskolában öregdiákjaink sorsa, a Fészekből történő kirepülést követő röppályája. Az iskola szeretné követni diákjai sorsát, tudni, hogy  megtalálták-e helyüket a világban, merre szárnyalnak most vajon azon az íven, melyen a Fészek Iskola útjára engedte őket. 

Számos volt Fészeklakó sikereiről értesültünk, íme néhány volt diákunk története, akikre büszkék vagyunk:

Rangos elismerést kapott egy volt Fészek-diák
A berlini Weißensee Művészeti Főiskola Fashion Design (divattervezői) szakán tanuló Riegler Adél rangos elismerést kapott. Elnyerte a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ösztöndíját, amelyet a tanulmányaikat kiemelkedő szinten folytató külföldi diákok számára írták ki. Adél 2010-ben végzett a solymári Fészek Waldorf iskolában, majd 2011-ben Berlinben folytatta felsőfokú képzését.
Pályázati munkájában Adél a ruháknak az emberi pszichére gyakorolt hatását vizsgálta. Első kísérleteiben különféle karakterű emberek számára tervezett ruhákat, alkalmazva a görög pergamóni Galénosz négyféle temperamentumot megkülönböztető vérmérsékleti tipológiát. A 23 éves magyar diák az elismerés mellett 1000 EUR díjazásban is részesült nemcsak újszerű megközelítéséért és abból származtatott következtetéseiért, hanem társadalmi elkötelezettségéért is. E téren végzett kutatásait a továbbiakban a berlini Havelhöhe kórház pszichoszomatikus zavarokkal foglalkozó részlegén dolgozó orvosok támogatásával végzi majd. Igazolni szeretné azt a feltevését, miszerint a ruhák színe és kivitele jótékony hatással lehet a betegek gyógyulási folyamatára.
http://www.berlinonline.de/nachrichten/weissensee/ungarische-mode-design... (német nyelvű oldal)

Az iskolánk volt diákjai közreműködésével (Blende Studio) készített film két különdíjat nyert a CinemArt Fimfesztiválon: Operatőr különdíj és Hatás különdíj.
http://www.cinemartfilmfesztival.hu/vegeredmeny.html

Egy sikeres formatervező csapat, amelynek tagja iskolánk két öregdiákja Szederkényi János és Szederkényi József, nemzetközi díjat kapott
http://stilblog.hu/2013/06/13/waste-less-chair-ujabb-nemzetkozi-design-d...

Batta Zsuzsanna is volt "fészeklakó"
http://hvg.hu/elet/20131018_csak_xfaktort_ne_underground_enekesek


Kedves Végzett Diákunk!

Újra és újra felmerülő beszédtéma az iskolában öregdiákjaink sorsa, a Fészekből való kirepülést követő röppályája. Tanárok, szülők, volt iskolatársak kérdezgetik egymást, kiről milyen híreket lehet hallani, hol él, mit tanul, mivel foglalkozik, van-e munkája, alapított-e családot, megtalálta-e helyét a világban, merre szárnyal most vajon azon az íven, melyen a Fészek Iskola útjára engedte.

Szeretnénk tudni Rólatok, követni életutatokat, büszkék lenni Rátok, és szeretnénk, ha büszkén mondanátok Ti is, hogy innen indultatok. 

Várjuk jelentkezéseteket, írjátok meg nekünk leghatékonyabb elérhetőségeteket (e-mail címeteket, telefonszámotokat) a kommunikacio@feszekiskola.hu emailcímre.

                                                                Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány                                                                                                               
Székhely: 2083 Solymár, Bocskai u. 15. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: gazdalkodas@feszekiskola.hu
Közhasznúsági fokozata: kiemelten közhasznú alapítvány Adószám: 18665415-1-13

Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Székhely: 2083 Solymár, József Attila utca 26. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: iskolatitkar@feszekiskola.hu

OM azonosító: 101641