Tudnivalók

Iskolaidő

Az iskola szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 07:35-től délután 16:00 óráig tart nyitva. 
Fontos, hogy a tanulók legkésőbb 08:05-ig az iskolába érjenek, hogy legyen idejük lepakolni, levetkőzni, esetleg váltó cipőt venni, beszélni néhány szót a barátokkal. 

„Iskolabusz”

A piliscsabai vasútállomástól Pilisszentivánon keresztül Solymárra reggel 7.30-kor indul menetrendszerinti buszjárat, mely 7.50-kor ér Solymárra. Ugyan ezen az útvonalon visszafelé 14.11-kor és 15.07-kor közlekednek járatok. Az iskolabusztól az iskolába és délután az első járathoz visszafele tanári kíséretet biztosít az iskola, így a kisebb gyerekek is igénybe tudják venni azokat szülői felügyelet nélkül.

Késés

Fontos, hogy a gyermekek időben érkezzenek az iskolába, lehetőség szerint az első óra előtt 5-10 perccel, hogy legyen idejük a ráhangolódásra. Különösen fontos, hogy ne késsenek a főoktatásról, mert akkor nehezebb nekik felvenni az óra ritmusát és bekapcsolódni a napi tevékenységbe. 

Napközi és tanulószoba

A Waldorf iskolákban délutánonként működtetett napközi elsősorban a gyerekek szociális kompetenciáit fejleszti. A fantázia erőket megmozgató és testi ügyességet kívánó szabad- és a pedagógus által vezetett játék a napköziben töltött idő meghatározó eleme. 
A napköziben a hét minden napjának délutánját egy-egy rendszeresen visszatérő tevékenység jellemzi: labdajátékok, egyéb udvari játékok, rajzolás, népi gyermekjátékok, mesemondás, kézműves foglalkozások.  Alkalmanként és indokolt esetekben lehetővé tesszük és segítjük a házi feladatok megírását is. 
A napközis foglalkozások az iskola 1-4. évfolyamán vehetők igénybe. A napközi ideje minden osztályban a délelőtti tanórák végétől 16 óráig tart. 5-8. osztályos tanulók számára 16:00-ig  tanulószoba működik.

Étkezés

Tízórai: a gyerekek a tízórai szünetben fogyasztják el az otthonról hozott hideg élelmiszert.
Ebéd: Az iskola József Attila utcai épületében működő konyhán készül az ebéd, melyet a Szociális Szövetkezet biztosít. A szülőknek lehetőségük van húsos, reform, vegán és vegetáriánus ebéd rendelésére. 
Uzsonna: Az iskola igyekszik részt venni az intézményi juttatásokban, így például tavaly az almaprogramban. Emellett érdemes a gyerekeknek (ha igénybe veszik a napközit) délutánra gyümölcsöt és dupla szendvicset csomagolni, mert nincs a közelben büfé vagy bolt, ahol ezeket beszerezhetnék.

Egészség-betegség

A szülőknek a beiratkozáskor részletes tájékoztatást kell adniuk az iskola és az osztálytanító felé gyermekük egészségi állapotáról, állandó betegségeiről (asztma, ekcéma, stb.), érzékenységeiről (méhcsípés, élelmiszerallergia stb.). 
Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek sokszor még betegen is be szeretnének járni az iskolába, a szülő felelőssége, hogy a közösség védelme, a járványok megelőzése érdekében gyermekét már a betegség kezdeti stádiumában otthon tartsa, illetve szükség esetén orvoshoz forduljon. 

Parkolás

Az iskola parkolót bérel a József Attila utcai iskolaépület alsó udvarához közel eső részen, a patak partján a Pacsirta utcában. Ezen a területen a forgalom akadályozása nélkül, ingyenesen lehet parkolni. Kérjük a kedves Szülőket, hogy lehetőség szerint itt parkoljanak!

A József Attila utcában csak a kijelölt helyeken lehet megállni és parkolni, kérünk mindenkit, hogy rövid időre se álljon meg, hiszen rendszeres buszjárat is terheli az amúgy is szűk utcát.

Taneszközök 

Az iskolakezdési támogatás segítségével az iskola bizonyos taneszközöket mint füzetek, kréták, festékek, ecsetek, gyurma, stb biztosít a tanulók számára. Azonban vannak olyan beszerzendő  eszközök, amelyeket a szülőknek vagy önállóan (euritmia cipő, krétatartó) vagy osztályközösségként együtt kell beszerezni vagy elkészíteni. Ezekről az osztálytanító ad információt.

Iskola területén történő tartózkodásra vonatkozó néhány szabály

Az iskola házirendje minden intézménybe belépő látogatóra érvényes.
Az iskola teljes területén tilos a dohányzás.
A szülők és más, az iskola területén tartózkodó felnőttek számára a mobiltelefon és hordozható számítógépek használata tilos. Amennyiben feltétlenül szükséges, kérjük, hogy az iskola parkolójában, vagy az utcán tegyék ezt.

Az iskola mindhárom épületében tilos telefont használni, telefonálni csak rendkívüli esetben, tanári engedéllyel lehet a diákok számára.

                                                                Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány                                                                                                               
Székhely: 2083 Solymár, Bocskai u. 15. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: gazdalkodas@feszekiskola.hu
Közhasznúsági fokozata: kiemelten közhasznú alapítvány Adószám: 18665415-1-13

Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Székhely: 2083 Solymár, József Attila utca 26. Telefonszám: 06-26-360-306 E-mail cím: iskolatitkar@feszekiskola.hu

OM azonosító: 101641